Prevenció Patika Prémium Klub
  • Új
EP címke
Avemar Granulátum 3doboz

Avemar Granulátum 3doboz

Kiszerelés: 3x30x

Internetes ár:

69 769 Ft
Egységár: 57683.02 Ft / DOB
,
5/ 5
Ingyenes szállítás
Díjmentes szállítás
14.999.- Ft feletti kosárérték esetén
Személyes átvétel
Személyes átvétel
Országszerte +2000 csomagponton
Megbízható cég
Megbízható cég
1996 óta az egészségügyben

Mi az Avemar?

Az Avemar granulátum 1998-tól vásárolható meg a gyógyszertárakban, 2002-ben került tápszerként törzskönyvezésre, majd 2005 óta mint speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer daganatos betegeknek szerepel az OÉTI nyilvántartásában.

 

A Avemar külső megjelenését tekintve drappos-barnás színű, enyhén narancsos illatú granulátum, tasakokba csomagolva. Egy doboz Avemar granulátum 30 tasakot tartalmaz.

 

Egyszeri adag elkészítése

Egy tasaknyi (17g) Avemart töltsünk ki egy pohárba. Tetszés szerint öntsük fel 1-2 dl vízzel (szénsavmentes ásványvízzel), alaposan keverjük el, majd a kapott folyadékot igyuk meg. A fél órán belül el nem fogyasztott oldatot később felhasználni nem szabad!

 

Adagolás

90 kg alatti testtömeg esetén naponta egy alkalommal egyszeri adag Avemar bevétele javasolt, az előírás szerint elkészítve, lehetőleg étkezés előtt kb. 1 órával.

90 kg testtömeg felett naponta két alkalommal (reggel és este) egy-egy adag bevétele javasolt.

 

Javallat

Az Avemar szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia stb.) kiegészítésére. Az Avemar az onkológiai kezelések előtt, alatt és azok befejeződése után folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott alkalmazni. Az Avemar a daganatos betegség bármely stádiumában szedhető. Műtétet követően a szedését akkor lehet megkezdeni, amikor a beteg szájon át történő táplálása (étkezés) legalább 4 nap óta zavartalanul megvalósult.

 

Mellékhatás

Mellékhatások előfordulása rendkívül ritka; esetenként lágyabb széklet, hányinger, émelygés előfordulhat.

 

Ellenjavallat

Terhesség és szoptatás során a készítmény nem szedhető. Szervi vagy szöveti transzplantációs beavatkozásban (szervátültetés) részesülő betegek részére az Avemar alkalmazása szintén kizárt. Nem szedhető a készítmény a gasztrointesztinális traktus vérző eróziói, illetve ulcusai (vérző gyomor- és nyombélfekély), enteritisz/kolitisz (súlyos bélgyulladások), malabszorpciós szindróma (súlyos felszívódási zavar) esetén. Ugyancsak ellenjavallt a készítmény alkalmazása lisztérzékenység (cöliákia), vagy a készítmény bármely összetevőjére való túlérzékenység esetén.

 

Ismert kölcsönhatás

C-vitamin, C-vitamin tartalmú készítmény és az Avemar bevétele között legalább 2 órás szünetet kell tartani! Célszerű az Avemart a gyógyszerektől, étrendkiegészítő készítményektől eltérő időpontban alkalmazni.

 

Fontos figyelmeztetés

Az Avemar alkalmazása nem helyettesíti az onkológiai kezeléseket és gyógyszereket! A készítmény csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. A készítmény csak 14 évesnél idősebb kortól adható. A készítmény nem használható egyedüli tápanyagforrásként. A tápcsatornába juttatott kontrasztanyagos vizsgálatok esetén a kezelőorvos utasítása az irányadó! Cukorbetegek alkalmazhatják a szénhidrát tartalom figyelembe vételével.

 

Tárolás

Hőtől védve, száraz hűvös helyen. Javasolt 15ºC alatt, lehetőleg hűtőszekrényben tartani. Mélyhűtést nem igényel. Gyermekek elől elzárva tartandó!

B1300028
99992 darab
2020-11-30

Adatlap

Lejárat
2021.07.24