INTERHERB
  • Új
NaturTanya Szerves Fermentált Fekete Fokhagyma kapszula - 30x

NaturTanya Szerves Fermentált Fekete Fokhagyma kapszula - 30x

Kiszerelés: 30x

Internetes ár:

4 155 Ft
,
5/ 5
Utolsó tételek a raktáron: 1 darab

Ingyenes szállítás
Díjmentes szállítás
16.999.- Ft-os kosárértéktől
Személyes átvétel
Személyes átvétel
Országszerte +2000 csomagponton
Megbízható cég
Megbízható cég
1996 óta az egészségügyben

Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma - 12.000 mg porított fokhagyma őrleménynek megfelelő, szagtalan kivonat, standardizált S-allil-cisztein tartalommal

fermentált fekete fokhagyma

800mg, standardizált fekete fokhagyma kivonat1, növényi kapszulatokban, szagtalan, kellemetlen utóíz nélkül! A szív, a máj és az immunrendszer normál működéséért, a homocisztein és koleszterinszint fenntartásáért, továbbá a stresszel szembeni ellenállóképességért.A fekete fokhagyma antioxidánsokat tartalmaz, melyekkel hozzájárul a szervezet antioxidáns kapacitásához. Az S-allil-cisztein antioxidáns a fermentálás során keletkezik. A fekete fokhagyma magasabb antioxidáns aktivitással rendelkezik a fehér fokhagymával összehasonlítva.

  • VEGÁN, GLUTÉN ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA

  • MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER-, SZÍNEZÉK- ÉS AROMA NÉLKÜL

  • NÖVÉNYI KAPSZULATOKBA ZÁRT FORMULA

  • JÓL TOLERÁLHATÓ, NEM OKOZ GYOMOR-BÉLRENDSZERI PANASZOKAT

  • MAGAS, 800 MG HATÓANYAGTARTALOM, AMI 12000 MG PORÍTOTT FOKHAGYMA ŐRLEMÉNYNEK FELEL MEG

  • NINCS SE SZAG, SE KELLEMETLEN UTÓÍZ

Mire jó a fermentált fekete fokhagyma?

A fekete fokhagyma hozzájárul:

  • a szív normál működéséhez

  • a normális koleszterinszint fenntartásához

  • a normál homocisztein szint fenntartásához

  • az immunrendszer egészséges működéséhez

  • segít fenntartani a máj egészséges működést

  • hozzájárul az (átmeneti) stresszel szembeni ellenállóképességhez

  • hozzájárul a szervezet antioxidáns kapacitásához

Kiknek ajánljuk a Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma terméket?

  • Azoknak, akik szeretnék támogatni szívük és érrendszerük egészségét

  • Azoknak, akik szeretnék megőrizni normál koleszterin- és homociszteinszintjüket

  • Azoknak, akik természetes módon szeretnék erősíteni immunrendszerüket, különösen a fokozott igénybevétel időszakaiban, pl. őszi–téli szezon, stresszes élethelyzetek

  • Azoknak, akik szeretnék óvni májuk egészségét, például zsíros étrend vagy időszakos méregtelenítő kúra idején

  • Azoknak, akik gyakran vannak kitéve stressznek és természetes támogatást keresnek a szervezet ellenálló képességének megőrzéséhez

  • Azoknak, akik antioxidáns védelemre törekszenek, mivel pl. dohányzás, légszennyezés, intenzív sport, túlzott napfény hatására több szabad gyök keletkezik  

  • Azoknak, akik kedvelik a fermentált élelmiszereket, és szeretnék kihasználni a fermentálás során keletkező bioaktív vegyületek (pl. S-allil-cisztein) kedvező hatásait

  • Rendszeresen dohányzó személyeknek, mert a dohányzás során nagy mennyiségű szabad gyök keletkezik, amelyek károsíthatják a sejteket és gyorsíthatják az öregedési folyamatokat

  • Cukorbetegeknek, mert a cukorbetegség fokozhatja az oxidatív stresszt

  • Azoknak, akik nem szeretik a nyers fokhagyma ízét

  • Azoknak, akik vegán, koncentrált fokhagyma kivonattal szeretnék kiegészíteni étrendjüket

A Natur Tanya® fermentált fekete fokhagyma előnyei

A Natur Tanya® fermentált fekete fokhagyma kapszula, 800 mg fekete fokhagyma kivonatot tartalmaz, amely S-allil-ciszteinre standardizált (ez 2 kapszulában >800 mcg tartalmat jelent). Az S-allil-cisztein jelentősége abban áll, hogy csak a fekete fokhagymában található meg jelentős mennyiségben. A készítmény formulázásakor, nem a fokhagyma porított őrlemé­nyét, hanem annak koncentrált kivonatát használjuk. 

  • A FEKETE FOKHAGYMA TÖKÉLETES FŰSZEREZÉSRE IS, A KAPSZULATOK SZÉTNYITÁSÁVAL ADJUK ÉTELEKHEZ, LEVESEKHEZ, SALÁTÁKHOZ, HÚSPÁCOKHOZ, SALÁTÁKHOZ.

Több, mint fokhagyma!

A fokhagyma széles körű használata miatt igen népszerű összetevő. A fekete fokhagymát a friss fokhagymá­ból állítjuk elő. A fermentációs gyártástechnológiai eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehé­res színe, és barnás-fekete árnyalatot ölt. Míg csípős íze, édeskés-sós ízvilágba fordul át. Egy szagtalan kivonat keletkezik, mivel a szúrós szagért felelős összetevők jelentősen csökkennek az előállítás során. A folyamat, kontrollált hőmérsékleten (általában 60-90 °C), magas páratartalom (70-90%) mellett történik, megközelítőleg 60 napon keresztül.

A nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében biológiai aktivitása is jelentős mértékben megváltozik. A folyamat természetes úton zajlik le, egyéb összetevő hozzáadása nélkül. A magas hőmérsékleten történő kezelés olyan nem-enzi­matikus folyamatokat indít el, mint a Maillard-reakció, a karamellizáció, és a fenolos összetevők oxidációja, amelyek a színváltozás hátterében állnak. A fekete fokhagymával kapcsolatos kutatások egyre szélesebb körben jelennek meg.

Ennek köszönhetően olyan stabil, és vízoldékony, szerves kéntartalmú vegyületek keletkeznek, mint amilyen az S-allil-cisztein is. A fekete fokhagyma koncentrált S-allil-cisztein tartalma lényegesebben magasabb, a friss fokhagymával összehasonlítva, ez hőkezeléstől függően akár 6-szor mennyiséget is jelenthet.(forrás: Ahmed, T., & Wang, C. K. (2021). Black Garlic and Its Bioactive Compounds on Human Health Diseases: A Review. Molecules (Basel, Switzerland)26(16), 5028.)

MIÉRT JÓ, HOGY A FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMÁT NÖVÉNYI KAPSZULATOKBA ZÁRTUK?

A kemény kapszulák rendszerint állati eredetű marha zselatinból, vagy valamilyen rostos növényi anyagból közvetlenül előállított cellulózból, vagy esetleg pullulánból állnak.

Fontos megjegyezni, hogy a zselatin kapszula nedvességtartalma magasabb a növényi HPMC kapszulákkal összehasonlítva.

A zselatin kb. 10% nedvességet tartalmaz, így az negatív hatással lehet a fekete fokhagyma organoleptikus (érzékszervi tulajdonságaira). A fekete fokhagyma higroszkóp (nedvszívó), az ilyen tulajdonsággal rendelkező anyagok miatt a zselatin kapszula törékennyé válhat, a nedvszívó anyagok elvonhatják a nedvességtartalmat (víztartalmat) a kapszula falából, emiatt a fekete fokhagyma csomóssá válhat, összeállhat a kapszulában levő portartalom, amely negatívan befolyásolja a termék stabilitását is.

Így több szempontból is érdemes inkább az innovatívabb: alacsony nedvességtartalmú hidroxi-propil-metilcellulóz (HPMC) anyagú kemény kapszulákkal formulázni a fekete fokhagyma terméket.

Ha ez nem lenne elég a Natur Tanya® SZERVES FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMA terméket többrétegű bliszter csomagolásban került csomagolásra, amely tovább védi az aktív összetevőket a külső környezeti hatásoktól.

Nettó tömeg: 15,5 g (30 db)

Összetevők: fermentált fekete fokhagyma (Allium sativum L.) gumó kivonat- standardizált S-allil-cisztein tartalommal, csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, zsírsavak mono- és digliceridjei, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz). *2 növényi kapszulában 

Adagolási javaslat: Napi 1-2 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. 

Hatóanyag a napi adagban

1 kapszulában

2 kapszulában

Fermentált fekete fokhagyma kivonat

         amelyből standardizált S-allil-cisztein

400 mg

400 mcg

800 mg

800 mcg

A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 

  • A termék 3 éves kortól alkalmazható.

  • A termék vérhígítók melletti használatával kapcsolatban konzultájon kezelőorvosával

  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.

  • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

OGYÉI ny.sz: 25901/2021

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!