INTERHERB
  • Új
Biomed perilla krém

Biomed perilla krém

Kiszerelés: 60g

Internetes ár:

1 249 Ft
Egységár: 20816.67 Ft / kg
,
5/ 5
Ingyenes szállítás
Díjmentes szállítás
16.999.- Ft-os kosárértéktől
Személyes átvétel
Személyes átvétel
Országszerte +2000 csomagponton
Megbízható cég
Megbízható cég
1996 óta az egészségügyben

Biomed Perilla krém 60g
Alkalmazása: ajánlott allergiás eredetű bőrtünetek időszakában, bőrápolási céllal, kifejezetten érzékeny bőrűeknek. Nyugtatóan hat az allergizált bőrfelületre, enyhíti a viszketést, puhítja a bőrt, segíti a hámképződést. Folyamatos használatát javasoljuk naponta 4-5 alkalommal. Eredeti japán perilla kivonat, megnövelt hatóanyag tartalom, továbbfejlesztett összetétel.

Hatóanyagai: perilla kivonat (eredeti, Japánból), rozmaring kivonat, standardizált szuperkritikus körömvirág kivonat.

Alapanyagok: a 99%-ban természetes növényi alap- és hatóanyagokból álló készítményt a legkorszerűbb összetevőkből alkottuk meg. Shea vaj, jojoba- és kukoricaolaj tartalmának köszönhetően táplálja a bőrt. Mesterséges szín- és illatanyagokat, valamint állati eredetű anyagokat nem tartalmaz!

Figyelmeztetés: első alkalommal enyhén csípő érzést okozhat használata, amely gyorsan elmúlik.

Kiszerelés: 60 g

 

Az allergiás bőrtüneteket enyhítő perilla - Perilla frutescens Britt.
A Perilla (Perilla frutescens Britt., Lamiaceae), magyar néven kínai bazsalikom, vad szezám, illetve fekete csalán a tradicionális kínai orvoslásban alkalmazott gyógynövény, mely az utóbbi években a kutatók figyelmének középpontjába került. A Japánban zöldségnövényként és ízesítőanyagként is ismert növény kivonatai előnyös hatásúak az allergia egyes fajtáinak kezelésében, különös tekintettel az általánosan alkalmazott antiallergiás szerekhez viszonyított kedvezőbb mellékhatás-profiljuk miatt.

Megállapították, hogy a Perilla-kivonatok és az azokból izolált komponensek: elsősorban a flavonoid luteolin, de a kávésav származékok is (kávésav, rozmaringsav) valamennyi modellkísérletben csökkentették a duzzanatot és viszketést, gyulladáscsökkentő valamint antiallergiás aktivitással rendelkeztek. Kedvező hatásaikat összetett, komplex módon hozzák létre.

A flavonoidok közvetlenül a hízósejtekre hatva fejthetik ki az allergiás reakció korai fázisára gátló hatásukat. A késői fázis flavonoidok általi gátlásában pedig a hízósejtek TNF-alfa szekréciója akadályozásának van fontos szerepe.

Perilla kivonatok tehát az allergiás reakciók több pontján fejtik ki gátló hatásukat, melyek közül legjelentősebb az egyes allergiás gyulladásos mediátorok hízósejtből történő felszabadulásának akadályozása.

A Perilla levél-kivonat kvalitatív vizsgálatai során a kutatók többek közt olyan komponensek (flavonoidok, antocianinok, fenolos vegyületek) jelenlétét is igazolták, melyek antioxidáns aktivitással is rendelkeznek, így ezen antioxidánsok jelenléte hozzájárulhat a levélnek az allergia kezelésében nyújtott hatásához.

A Perilla kivonat helyi, dermális (krém és szappan) alkalmazása segítséget jelenthet a viszketés és vörösség enyhítésében. A kivonattal történő folyamatos kezelés esetében egyes betegek a javulást már a használatot követően, mások egy héten belül, néhány beteg pedig csak pár hónap használat után érzékelte.

A Perilla tehát ígéretes lehetőséget nyújthat az allergiás megbetegedésekben szenvedőknek tüneteik csökkentésében, betegségük kezelésében.

Prof. Dr. Kéry Ágnes