Prevenció Patika Prémium Klub

A tél nemcsak az ünnepekről szól! Készülj fel a legváratlanabb pillanatokra is!

Hóval borított tájak, békés ünnepek szeretteinkkel és hatalmas evések jellemzik a téli időszakot. Talán ez a három dolog, ami eszünkbe jut, ahogyan betesszük a lábunkat a naptár utolsó hónapjának ajtaján. Azonban a nagy örömöt könnyen el tudja rondítani egy-egy váratlan megbetegedés, vagy sérülés, amelyet nem tudunk orvosolni azonnal, hiszen a boltok és gyógyszertárak zárva vannak. A tanácsom az, hogy mindig legyünk felkészültek. Ha szeretnéd tudni, hogyan tudod egy kis odafigyeléssel megelőzni vagy enyhíteni a problémát, akkor ez a cikk Neked szól!

 

Puffadás? Na ne!

Az év egyik várva várt ünnepe a Karácsony, amikor végre együtt tölthetünk egy kis időt azokkal az emberekkel, akiket a legjobban szeretünk. Nincs is szebb annál, amikor a család minden tagja összegyűlik a díszes fa társaságában és elfogyasztásra kerül az ünnepi vacsora. Majd másnap az ebéd és harmadnap egy újabb nagy adag étel a rokonság valamelyikének asztalánál. Egy korábbi cikkemben már megemlítettem, hogy milyen trükköket és újításokat tudsz alkalmazni egy-egy karácsonyi menü elkészítése során. Most abban szeretnék segíteni, mi történik akkor, ha mégis a szemünkre hallgatunk és mindent egy pillanat alatt felfalunk a tányérokról válogatás nélkül.


Ugye neked is ismerős az érzés, amikor majd kipukkad a gyomrod, úgy tele van egy nagyobb adag étel elfogyasztása után. Bizony a puffadás elég gyakori jelenség, és ennek gyakorisága csak nő az ünnepek alatt, hiszen a finomságoknak valóban nehéz nemet mondani. Az Espumisan Gyöngy kapszula kifejezetten erre a problémára ad megoldást, hiszen csökkenti a teltségérzetet, valamint a felfúvódás érzetét. Ha engednél a csábításnak, akkor jó, ha kéznél van egy ilyen csodaszer. Szerezz be egyet, hogy az ünnepi lakomák jó hangulatát semmi se ronthassa el.

A tél nemcsak az ünnepekről szól! Készülj fel a legváratlanabb pillanatokra is! (illusztráció1)

 

Mondj stoppot az influenzának!

Az idilli hangulat elillanásáért nemcsak a puffadás felelhet. Az influenza is előszeretettel kopogtat be az ajtónkon, hogy keresztbe tegyen a nagy boldogságnak. Még belegondolni is rémes, hogy betegen, fájó végtagokkal és lüktető fejfájással töltsük az év legszebb napjait, a lázról ne is beszéljünk! Ilyenkor egyikünk sem kel ki szívesen az ágyból és nem vágyunk másra csak egy jó adag „gyógyító” gőzölgő teára. Azonban megelőzhetjük a bajt, ha kellőképpen felkészülünk rá! A Neo Citran pora segít abban, hogy a megfázás és az influenza tüneteit enyhítse egy szempillantás alatt. Az már csak ráadás, hogy még az íze is kellemes!

A tél nemcsak az ünnepekről szól! Készülj fel a legváratlanabb pillanatokra is! (illusztráció2)

 

Síszezon sérülések nélkül!

Ahogy megérkezik a hideg és a hó, előkerülnek a sílécek, a snowboard deszkák, valamint a meleg overálok is a szekrény mélyéről. A magasság és a havas hegyeket körbeölelő táj elképesztő látványt nyújt, ámulatba ejtő. A csodálása közben azért jó, ha nem felejtünk el gondoskodni a bőrünkről, hiszen a magaslaton sokkal erőteljesebb a nap sugárzása, mint általánosságban. Védd meg magad a leégés veszélyétől és előzd meg a csípős forróságot egy magas faktorszámú naptejjel, amely véd az UV sugárzás ellen és közben még a bőrödet is hidratálja. Ha még csak most barátkozol a síelés tudományával, akkor készülj fel a tanuló esésekre és legyen nálad mindig egy-egy sebtapasz a kisebb sérülések gyors ellátására. Sosem tudhatod, melyik bucka akar eléd állni, így a legegyszerűbb, ha a nem várt meglepetésre egyből akad megoldás.

A tél nemcsak az ünnepekről szól! Készülj fel a legváratlanabb pillanatokra is! (illusztráció3)

 

Minden egyben, hogy a pihenés valóban a nyugalomról szóljon!

Legyünk a Föld bármely pontján sosem lehetünk eléggé biztosak abban, hogy a baj nem talál ránk. Szeretünk nagyokat enni és mindent megkóstolni, ami az ínyencségeket illeti, de a gyomrunk nem minden esetben reagál úgy, ahogyan azt a szemünk tette. Jó, ha van nálunk egy-két turpisság, amely segít könnyedebbé tenni azoknak a bizonyos kellemetlen napoknak az elviselését, hiszen egy új ország felfedezése nem egyenlő a fürdőszoba feltérképezésével.

A telet inkább a tengerparton töltöd? Akár csak a síelés esetében, itt is nagyon fontos az, hogy megvédd szervezeted a káros sugaraktól, tehát a naptejet ebben az esetben se felejtsd otthon, hiszen a pihenésből hamar szenvedés válhat, ha nem figyelsz.

Rengeteg olyan váratlan dolog közbejöhet, amire még a legrosszabb esetben sem számítottunk, így arra gondoltam összeállítok Neked egy olyan utazócsomagot, amiben minden benne van. Egy korábbi utazás alkalmával volt egy-két dolog, amit itthon felejtettem és, ha velem lettek volna azok a bizonyos alap gyógyszerek, akkor nagymértékben segítettek volna egy-egy kellemetlen nap helyrehozásában, ami az egészségemet illeti.

Ez a komplex pakk nem fog cserben hagyni az utazásod alkalmával. Sőt! Nemcsak a Te egészségedet tarthatod fenn, hanem szeretteid jólétét is segítheted, hogy az ünnepek valóban a pihenésről szóljanak. Azt gondolom jobb felkészülni egyes szituációkra és megelőzni a bajt.

 

Kívánok Neked egészségben gazdag Ünnepeket!

Kérdésed van egyes problémák hatékony kezelésével kapcsolatban? Fordulj hozzám bizalommal az alábbi elérhetőség bármelyikén: info[kukac]prevenciopatika.hu és +36 30 91 91 120!

Ükös Szabolcs

dietetikus