Nincs termék a kosárban
A villányi borvidéken termett csodálatos kékszőlő szemek nemcsak a kiváló minőségű ital élvezetét nyújtják számunkra, hanem gondoskodnak egészségünk megőrzéséről is. A szőlőből kipréselt bor élvezetet nyújt az emberek számára, míg a megmaradt magok nagy mennyiségben tartalmaznak az egészségre jótékony hatást gyakorló anyagokat. Az európai és a közel-keleti népi gyógyászatban már évszázadok óta ismerik ezt az erőteljes gyógyhatást. Szinte az egész szőlőnövény felhasználható az egészség javítására. A bőr- és szembetegségek kezelésére készítenek belőle kenőcsöt, a szőlőleveleket fájdalomcsillapításra és a gyulladásos állapotok gyógyítására alkalmazzák. A szárított szőlőszemek (mazsola) sokszor használják székrekedés feloldására.
Szőlőmag, a természet ajándéka
A szőlőmagból készült kivonat antioxidáns tartalma hatalmas. Hazai és nemzetközi kutatások kimutatásai szerint többek között a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében nyújt hatékony segítséget. Hazánkban a Gere Pincészet is felismerte a szőlőben rejlő gyógyhatást, így a préselt szőlőszemek maradékát nem a szemétre hajították, hanem saját szabadalmú, speciális mikró őrlési technikával tették fogyaszthatóvá és a benne rejlő értékes hatóanyagot felhasználhatóvá. A folyamat első lépéseként a megmaradt magokból kipréselik a bennük található olajat, majd a maradékot megőrlik. Az eljárásra azért van szükség, mert önmagában a magot lenyelve, vagy szétrágva nem jut el szervezetünkbe annak hatóanyaga. Szükséges a porítás ahhoz, hogy a felszínre kerülhessenek az antioxidánsok, így a szervezetünkbe jutó anyagok egyszerűbben tudnak érintkezni a bélrendszerünkkel, ezáltal felszívódásuk könnyebben végbe mehet.
Gyógyhatása
A szőlőmagban található antioxidánsok segítségével erősíthetjük immunrendszerünket. Szervezetünkben ezek az anyagok védelmezik sejtjeinket a káros hatásoktól, ezzel például a rák kialakulását is gátolhatjuk. A szőlőmag kivonatok hatására többek között javul a vér oxigénellátása, a szabad gyökök okozta károsodás csökken, így az öregedési folyamat is lelassulhat. Előnyei közé sorolhatjuk még, hogy javítja a vérnyomást, és erőteljes a szabad gyökök ártalmatlanítási képessége is, mellyel megvédi szervezetünket a káros UV sugárzástól.
A Gere Pincészetben a hideg sajtolási technikának köszönhetően a szőlőmagban lévő bioaktív anyagok jóval intenzívebbek, könnyebben kifejtik jótékony élettani hatásukat használatuk során. A kisajtolt olaj az antioxidánsokon túl, más egyéb anyagokat is tartalmaz, többek között bioflavinokat, telítetlen zsírsavakat. Magas E-vitamin tartalma van, illetve szabadgyökmegkötő hatása a C-vitamin sokszorosa.
Felhasználási módját tekintve az olaj külső és belső alkalmazása egyaránt javasolt. A szőlőmag olajat kellemes íze miatt előszeretettel használják élelmiszerek fűszerezésére, főként saláták készítésekor. De naponta egy teáskanállal önmagában is fogyasztható. Külsőleg masszázsolajként, a bőrön keresztül felszívódva védi szervezetünket. A masszázst követő húsz perc múlva mossuk le bőrünkről az olaj maradványait.
Webáruházunk kínálatában most díjmentes házhoz szállítással rendelhető a Gere Villányi kékszőlő magolaj és a mikró őrlemény kapszula. A praktikus cellulóz kapszulában elhelyezett őrleményből naponta célszerű 2x3 darabot bevenni, ezzel teljessé tehetjük immunrendszerünk védelmét. A Gere Pincészet által előállított gyógyhatású készítmények szigorú körülmények között készülnek, mindig azonos minőségben vásárolhatóak meg a termékek.
Ükös Szabolcs
dietetikus
Webáruházunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Javasoljuk, hogy fogadd el a használatukat. Lehetőséged van átnézni és külön-külön is engedélyezni vagy tiltani őket a lenti "Beállítások" gomb segítségével.