Akciók

Akciók

Akciók
EP címke
Avemar Filmtabletta...
 • -25 806 Ft
 • Új
tobbet-kevesebbert
Kiszerelés: 1800x (6x300x)
Regular price
Akciós címke 135 600 Ft
109 794 Ft Ár
Avemar liofilizátum 3
 • -14 418 Ft
 • Új
tobbet-kevesebbert
Kiszerelés: 3x30db
Regular price
Akciós címke 86 688 Ft
72 270 Ft Ár
A hideggel érkező bőrpanaszok és kezelésük

A hideggel érkező bőrpanaszok és kezelésük

A hideggel érkező bőrpanaszok és kezelésük

A meleg, derült nyári napok után az ősz beköszönte minden évben magával hozza a különböző hideggel kapcsolatos panaszokat, így a bőrön jelentkező kellemetlenségeket is.

Csökken a napsütéses órák száma, akárcsak a napi legmagasabb hőmérséklet, és emellett még a szél is jóval gyakoribbá és intenzívebbé válik, ezek pedig mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a közérzetünk mellett a bőrünk, szemünk is próbára legyen téve.

Kiszáradt, repedezett ajkak, hámló bőrfelületek, piros és viszkető kiütések, száraz kezek, hidegekcéma, hogy csak néhány esetet említsünk a sok közül, amit a hűvösbe fordult időjárás tehet a bőrünkkel.

Megelőzhető viszont valamilyen módon, hogy szenvednünk kelljen ezektől a tünetektől?

Illetve ha már kialakult egy vagy több panasz, akkor enyhíthetünk rajtuk valamilyen módon?

Ha érdekel, mindenképpen olvass tovább, és készülj fel velünk az őszre!

Első és legfontosabb védelmi vonalunk: a bőrünk

Első és legfontosabb védelmi vonalunk: a bőrünk

Mint azt sokan tudják, bőrünk a legnagyobb szervünk, és az elsődleges védőpajzsunk a külső hatások ellen.

Ebbe nem csak a kórokozók tartoznak bele, hanem sok más egyéb is, mint

 • a napsugárzás,
 • a kiszáradás,
 • a fizikai behatások,
 • vagy, amiről jelen témánk is szól, az időjárási viszontagságok.

Ha a ruháinkat nem számítjuk, akkor bőrünkkel érintkezik minden, amit a külvilág tartogat számunkra, így a hideggel, széllel is.

A természetes faggyúképződés csak egy bizonyos fokig képes azonban megvédeni minket, ugyanis egy adott mértékű terhelés után már ez sem ér sokat.

Különösen az olyan területeken, mint például a kezünk, amit gyakrabban mosunk, és így ez a zsírréteg sem olyan jelentős.

Nem véletlenül tanácsolják hát, hogy hidegben, szeles időben célszerű kesztyűt és sapkát húzni.

Nem csak a bőrünk, a szemünk védelme is fontos!

Nem csak a bőrünk, a szemünk védelme is fontos!

Talán nem is gondolnád, de a hűvös, szeles idő nem csak a kezedet-arcodat kezdheti ki, hanem a szemedet is!

A szemnek ugyanúgy van egy védelmező filmrétege, ami megakadályozza, hogy a por, kosz, és más anyagok bejussanak, azonban az őszi-téli idő ezt sem kíméli.

Talán már Te magad is tapasztaltad, hogy a szabad ég alatt, vagy éppen klimatizált helyiségben töltött idő után fáradtak, érzékenyek a szemeid, netán viszketnek is.

Pontosan a szél szárító hatásának köszönhető ez, hiszen meggyengíti ezt a vékony folyadékréteget, és így irritáció, szemszárazság lép fel.

Még különösebben poros idő sem kell hozzá, a légmozgás is kíméletlenül elvégzi ezt a feladatot.

Mi hát a nyitja a bőr és a szemek megóvásának, ellenállóságuk megtartásának?

Akár meglepő is lehet, de a válasz a hidratáltság!

A vízutánpótlás kiemelten fontos!

Számos helyen találkozhatsz a vízfogyasztás, hidratáltság fontosságával, és az általános jóllétünk megtartása csak az egyik fontos cél.

A bőrünk, szemünk állapotát is jelentősen képes befolyásolni, hogy mennyi folyadékot viszünk be, illetve mennyire figyelünk oda a hidratáltságukra.

Tény, hogy felnőtt és idősebb korban fokozatosan csökken a vízbeviteli igényünk, kevesebbszer leszünk szomjasak, ám ha jót akarunk magunknak, akkor igenis erőt kell vennünk magunkon, és akár figyelmeztetőket is írni/beállítani magunknak.

És bár az ivás nagyon fontos, mi több, az egyik fő hidratáció-forrásunk, ám nem kizárólagos.

A rendszeres tisztálkodás (fürdés, zuhanyozás) ugyanígy részét képezi testünk hidratálásának, akárcsak a különböző krémek, bőrápoló készítmények.

Például a kicserepesedett ajkainkat se feltétlenül csak zsírozni érdemes, vannak kimondottan hidratáló hatású, vitaminokat is tartalmazó ajakápolók is.

Ugyanígy a szemünkre is alkalmazhatunk műkönnyet a kiszáradás, irritáció ellen, és jóval könnyebben fogjuk átvészelni ezt az időszakot.

Hidegekcéma esetén mit tehetünk?

Hidegekcéma esetén mit tehetünk?

Az ekcéma, legyen bármi is a kiváltó oka, egy meglehetősen kellemetlen állapot, hiszen különleges bánásmódot igényel, nem kezelhető akármivel.

Egyaránt megjelenhet kézen, arcon, a test különböző bőrfelületein, vagy akár a hajas fejbőrön is, így hát nem árt az óvatosság!

Míg valakinél, aki nem hajlamos rá, a napi fürdés is értékes hidratáció-forrás, addig az ekcémás beteg jobban teszi, ha kétszer is megfontolja, hogyan és mennyit tisztálkodik.

A szappanok, tusfürdők ugyanis hajlamosak lehetnek szárítani a bőrt, ami gyulladt, sebes kiütések esetén igen sok további szenvedést képes okozni.

Ekcémával is ugyanannyira javasolt a fürdés, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi ideig és milyen készítményekkel!

Érdemes inkább rövidebb ideig tartózkodni a vízben, és olajos tusfürdőt, fürdetőt használni, ami csökkenti a bőr kiszáradásra való hajlamát.

Védekezz az őszi hidegek okozta panaszok ellen velünk!

Védekezz az őszi hidegek okozta panaszok ellen velünk!

Foglaljuk hát össze, mi mindet tehetsz az őszi-téli hideg napok okozta szem- és bőrpanaszok ellen!

 • Figyelj oda, hogy jól fel legyél öltözve, takard el megfelelően a kevésbé érzékeny bőrfelületeidet is!
 • Fogyassz sok vizet, még akkor is, ha nem feltétlenül kínoz a szomjúság – az ivás nem csak melegben, de hidegben is fontos!
 • Használj hidratáló hatású, vitaminos bőrápolókat, dermokozmetikai készítményeket, hogy ne csak belülről, hanem kívülről is pótold az elvesztett folyadékot!
 • Szemszárazság ellen használj műkönnyet!
 • Kiütés, hidegekcéma esetén ügyelj a fürdés/zuhanyozás időtartamára, és használj olajos, kímélő tusfürdőt, hogy megóvd bőrödet a kiszáradástól!

Ha mindezeket a tanácsokat betartod, sokkal könnyebben fogod átvészelni a hűvös időszakot, és nem kell amiatt aggódnod, hogy kiszárad a bőröd, esetleg ki is pirosodik, fájdalmasan kirepedezik.

Patikánk és webshopunk kínálatában bőségesen találhatsz készítményeket mindezen tanácsok betartásához, ám egyvalamire figyelj: mindig a bőrtípusodnak megfelelő szert használj!

Hiába a jó szándék, ha azzal árthatsz is magadnak.

Információért, tanácsért keress minket, illetve válogass kedvedre kínálatunkból és rendelj házhoz mindent, amire szükséged van!