Akciók

Akciók

Akciók
EP címke
Avemar Filmtabletta...
 • -25 806 Ft
 • Új
tobbet-kevesebbert
Kiszerelés: 1800x (6x300x)
Regular price
Akciós címke 135 600 Ft
109 794 Ft Ár
Avemar liofilizátum 3
 • -14 418 Ft
 • Új
tobbet-kevesebbert
Kiszerelés: 3x30db
Regular price
Akciós címke 86 688 Ft
72 270 Ft Ár
Tudatos vásárlás karácsonykor is – íme, néhány ötlet!

Tudatos vásárlás karácsonykor is – íme, néhány ötlet!

A karácsonyi időszak minden évben egy nagyon várt, mégis kifejezetten stresszes időszak a legtöbbünk számára.
Ahogy közeledünk a nagy dátum felé, úgy lesz egyre nagyobb a nyomás, úgy fokozódik a készülődés, pláne az olyanoknak, akiknek nehezére esik ajándékötletekkel előállni.
Mert hiszen mi másról is szólna a karácsony, ha nem arról, hogy együtt vagyunk azokkal, akiket szeretünk, jókat eszünk és megajándékozzuk egymást?
Éppen ezért minden lehetőség jó, ahonnan egy kis ihletet meríthetünk, ahonnan kaphatunk pár tippet, pláne, ha azok hasznosak!
Mert miért is ne intézhetnénk a karácsonyi ajándékvásárlást is tudatosan, és miért ne lephetnénk meg hozzátartozóinkat nem csak hasznos, de az egészségükre jótékony dolgokkal?
Ebben szeretnénk most segítő kezet nyújtani!

Egyáltalán honnan ered a karácsony és a kapcsolódó hagyományok?

Ez első sorban azokban merülhet fel, akik semmiféle vallási nevelésben nem részesültek, bár lehetséges, hogy akik tanultak az ilyesmiről, az ő ismereteik sem teljesek.
Mert hiszen ez alapvetően egy, a kereszténységhez köthető ünnep, azonban mára az egész világ átvette, és félig-meddig világivá vált.
A keresztények a 4. század óta ünneplik ilyenkor Jézus születését, azonban előtte is számos, kereszténység előtti „pogány” ünnepkör ideje esett ekkorra, vagyis az északi félteke téli napfordulójára, december 25-re.
Ilyen volt a görög-római kultúrkörben a szaturnália, a Mithrász-ünnep és a Sol Invictus, továbbá nagyjából erre az időszakra esik a zsidóknál a hanuka is.
Magának a „karácsony” szónak egyébként ismeretlen az eredete, több elmélet is létezik rá.
Mára viszont már világszerte ünneplik, mint a család és a szeretet ünnepét, amikor megajándékozzuk azokat, akik fontosak nekünk.
És ha már az ajándékoknál tartunk: miért ne adhatnál a szeretteidnek olyasmit, ami akár az egészségük megőrzésében segíti őket?

Egy újabb kacat helyett adj ajándékba valami hasznosat!

Egy újabb kacat helyett adj ajándékba valami hasznosat!

Valószínűleg Te is ismered azt az érzést, mikor valami olyasmit kapsz ajándékba, amiről pontosan tudod, hogy csak porfogó lesz, egy újabb lom a többi között.
Ilyenkor az a benyomása támad az embernek, hogy ez egy teljesen üres, személytelen gesztus volt, mintha a másik még csak arra se vette volna a fáradságot, hogy legalább valamilyen szinten megpróbáljon kedveskedni, csak le akarta tudni a dolgot.
Miért vennél hát Te is valami ezredik semmitmondó mütyürt a családtagjaidnak, ha közben valami valóban hasznosat is adhatnál – például segítséget az egészségük megőrzéséhez?
Vagy éppen a szépségük ápolásához, ha nincs feltétlenül szükségük jelenleg semmilyen tálálékkiegészítőre, vitaminra vagy gyógyászati segédeszközre.
És lám: máris szóba került három olyan lehetőség, ami remek kiindulási pont attól függően, hogy az adott hozzátartozónk milyen nemet és korosztályt képvisel!
Mert legyen valaki akár idős, akár fiatal, egy-egy igényes dermokozmetikumot vagy a téli időszak átvészeléséhez szükséges vitamint biztosan nem utasít vissza!

Ajándékok hölgyeknek

Ajándékok hölgyeknek

A nők számára a megjelenés, az egészséges haj, köröm és bőr mindig is nagyon fontos volt, már az egészen korai időktől kezdve.
Szerencsére ma már sokkal megbízhatóbb és alaposabban kivizsgált kozmetikai termékekkel találkozunk, mint a múltban, éppen ezért váltak népszerű ajándékokká.
A szép, fiatalos arcbőr, selymes kezek a hölgyek többsége számára fontos és állandó „probléma”, ha fogalmazhatunk így.
Éppen ezért a különböző dermokozmetikumok mindig szívesen látott ajándékok, legyen szó akár

 • hidratálókról,
 • ápoló, revitalizáló krémekről,
 • arctisztítóról,
 • vagy éppen éjszakai krémről.

Tekintve, hogy az ilyesmi bizonyos esetekben költségesnek, sőt, talán luxusnak is tűnhet, csak még alkalmasabbá válik ajándéknak, mivel az érintett talán sosem venné meg saját maga számára!

Ajándékok férfiaknak

Ajándékok férfiaknak

Régen elmúltak már azok az idők, amikor a férfiak lenézték, kerülték a különböző kozmetikumokat, egyáltalán nem törődtek a saját ápoltságukkal.
Egy magára valamit is adó férfi napjainkban már legalább minimálisan foglalkozik az arca és keze hidratáltságával, különösen a csípős, téli időben, hiszen senki sem szereti a kipirosodott, kisebesedett bőrt.
Ám a kozmetikumok célközönsége főként továbbra is a női társadalom, és az illatuk is ehhez mérten van beállítva – ez esetleg visszatartó erő lehet egyesek számára.
Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem léteznek kifejezetten férfiak számára kifejlesztett és piacra dobott bőrápoló szerek, például a Vichy Homme termékcsaládja kímélő borotvagéllel, arckrémmel, balzsammal.
Uraim, az igényességen semmi szégyellni való nincs!

És persze ajándékok időseknek, gyermekeknek

És persze ajándékok időseknek, gyermekeknek

Nagyon fontos korosztály az időseké, nélkülük mi sem lennénk itt, és nekik a karácsonyi időszak, a gyermekeik, unokáik látogatása különösen várt esemény, éppen ezért számít, hogy mennyire hasznos és értékes, amivel megajándékozzuk őket.
Persze lehet, hogy azt mondják, nekik mindegy, ők örülnek bárminek, de azért valljuk be, egyáltalán nem baj, ha annak az ajándéknak hasznát is tudják venni.
Ott vannak például a különböző gyógyászati segédeszközök, melyek, bár költségesek, de sok esetben kifejezetten szükségesek és praktikusak!
Ilyen lehet például

 • egy intelligens személymérleg mobil alkalmazással, BMI index számítással,
 • egy modern, megbízható vérnyomásmérő,
 • infravörös hőmérő,
 • vércukor-mérő eszközök, alkatrészek,
 • vagy más öndiagnosztikai segédeszközök.

Egy idős, nyugdíjas rokonunk számára, aki nem feltétlenül engedhet meg magának ilyesmit, ezek az otthoni diagnosztikai készülékek kifejezetten kedves, figyelmes, és bizonyos esetekben életmentő ajándékok lehetnek!
A gyermekek számára pedig mindig kelendő ajándék az édesség, persze mértékkel.
Miért ne lehetne hát idén a mikuláscsomagban vitaminos nyalóka vagy gumivitamin?

A legnagyobb ajándék: az egészség!

Habár ez a megállapítás közhelyként hangozhat, mégis óriási igazságtartalma van.
Mi más lehetne a legfontosabb, mint az, hogy a családtagjaink, szeretteink hosszú ideig meg tudják őrizni az egészségüket, és ne csak a mostani, hanem a következő karácsonyokat is velük tölthessük?
Természetesen nem azt mondjuk, hogy minden ajándéknak az egészségmegőrzésről kellene szólnia, ez eléggé elrugaszkodott lenne a valóságtól.
De ettől függetlenül komolyan gondoltuk a javaslatainkat, és Neked is azt tanácsoljuk, hogy légy tudatos, és felesleges dolgok helyett akár vásárolj patikánk, webpatikánk kínálatából hasznos dolgokat, kozmetikumokat, otthoni segédeszközöket!