Dermokozmetikumok

Akciók

Akciók
Újévi fogadalmak az egészségért – hogyan tartsunk ki mellettük?

Újévi fogadalmak az egészségért – hogyan tartsunk ki mellettük?

Az év vége, illetve az újév éjszakája egyfajta lezárás mindenki számára, nem csak az évszám változása.
Ilyenkor természetesen szokás valamilyen módon ünnepelni, barátokkal-családdal összegyűlni, és még utoljára az adott évben mulatni egy jót.
De más szempontból is van jelentősége: sokan ilyenkor tesznek valamilyen fogadalmat, hogy miben lesz más a következő esztendő, mint az előző.
Ez természetesen mindenkinél egyedi, sőt, vannak, akik egyáltalán nem ígérnek meg maguknak semmit, de vannak kifejezetten klasszikus elhatározások, melyek legfőbb célja az egészséggel kapcsolatos:

  • életmódváltás, több sport,
  • fogyás,
  • dohányzásról leszokás.

Ezt a hármat többen akár egyszerre is megfogadhatják, hiszen, ha az addigi életvitelüknek mindezek szerves részét képezték (vagy a sport esetében pont, hogy nem), akkor a hosszabb és egészségesebb élet reményében nem csoda, ha ilyen döntést hoznak.
De a fogadalom nem elég önmagában, kitartás, és néha segítség is szükséges!

Honnan ered a hagyomány?

Honnan ered a hagyomány?

Az újévi fogadalomtétel nem olyasmi, ami csak az elmúlt pár évben lett divatos.
Sőt, egy több ezer éves tradícióról van szó, ami jócskán megelőzte a kereszténységet és a jelenleg használatos naptárunkat!
Az időt régen is számolták az emberek, még ha nem is úgy, mint mi, és az újév a múltban is jelentős esemény volt, olyasmi, ami ünneplést érdemel és megújulást hoz.
Már az ókori Babilonban és később a rómaiaknál is szokás volt újévi fogadalmat tenni, ezt a hagyományt pedig a keresztények is átvették, így őrződött meg az említett civilizációk eltűnése után is.
Valószínűleg a régiek egészen más dolgokat fogadtak meg, bár ez vélhetően sosem derül ki.
A mai kor szemszögéből nézve viszont ugyancsak van mit javítanunk az életminőségünkön, és talán éppen Te is azt fontolgatod, hogy szilveszterkor teszel egy nagy elhatározást!

Az egészségünk érdekében igenis érdemes fogadalmat tenni!

Ha őszinte szeretnél lenni magadhoz, és felteszed a kérdést, hogy valóban úgy élsz-e, hogy az a javadat szolgálja, a válaszod igen lenne?
Vannak rossz szokásaid, amiktől megszabadulva nem csak az egészséged, de akár a pénzügyi helyzeted is javulna?
Akkor lehet, hogy tényleg érdemes lenne valamilyen fogadalmat tenned újévkor, és igyekezni tartani is magadat hozzá!
Mert bizony akaraterőre, türelemre és kitartásra is szükséged lesz, sőt, bizonyos esetekben akár valamilyen segítség sem árt, hiszen némelyik elhatározást nem éppen könnyű betartani.
Vegyük hát sorra, hogy az említett három népszerű fogadalom esetén mi mindennel könnyítheted meg a saját dolgodat, és hogyan csináld okosan!

Leszokás a dohányzásról

Leszokás a dohányzásról

Valószínűleg nem kell különösebben hosszan írnunk arról, hogy a dohányzás mennyire káros szokás, sokan megtették már előttünk.
A dohányfüst több mint 50 különböző káros anyagot tartalmaz, melyek egy jelentős része rákkeltő!
Ráadásul a cigarettapapír is hozzáad a mennyiséghez, mivel az előállítása sok vegyi anyagot igényel, és a légutakban meg a fogakon lerakódó kátrányt hagy maga után az égése.
Emellett a dohányzás már egy hónap után kialakíthatja a függőbetegséget, amitől sok esetben csak elég keserves kínok között lehet megszabadulni.
Persze, vannak, akik egy nap leteszik és soha többet nem nyúlnak hozzá, de ez elenyésző azokhoz képest, akiknek komoly fizikai és mentális folyamat árán sikerül csak a leszokás.
Ám rengeteget könnyíthet a helyzetünkön, ha a drasztikus megvonás helyett valamivel pótoljuk a hiányzó nikotint, ebben a leszokást segítő készítmények hasznunkra lehetnek.
Fontos, hogy kitartó légy, és ne tegyél engedményeket magadnak, mert akkor sokkal nagyobb a visszaesés esélye!

Több sportolás, rendszeres testmozgás

Több sportolás, rendszeres testmozgás

Mozogni, sportolni nagyon jó, főleg akkor, ha rendszeresen teszi az ember!
Aki úgy éli az életét, hogy reggel autóba ül, elmegy az irodában ülni, hogy aztán hazavezessen a tévé előtt ücsörögni és végül lefeküdni, az nem éppen az egészséges és hosszú élet kulcsa.
Szükséges legalább heti pár órát sportolni, átmozgatni magunkat, megdolgoztatni kicsit a szívünket és a vérkeringésünket.
Ám ehhez sem árt egy adag elszántság, hiszen a testmozgás fárasztó és sokszor izomlázzal jár, ezért vannak, akik rövid időn belül inkább hagyják is annyiban.
A konditermekben február végéig a legnagyobb az érdeklődés, utána valahogy elapad a vállalkozó szelleműek lelkesedése.
Éppen ezért azt javasoljuk, hogy fokozatosan kezdd el terhelni magadat, ne egy héten belül akarj szemmel látható változásokat elérni, mert nem fog sikerülni!
Kezdd a futást rövidebb távval, a súlyzózást kisebb súlyokkal, és csak azután emelj a mennyiségeken, ha az addigit megszoktad.
Ha rögtön az elején majd’ megszakítod magad, azzal nem sokra mész.

Fogyás, egészségesebb életmód

Fogyás, egészségesebb életmód

A harmadik, igen gyakori fogadalom, hogy „idén leadok X kilót és egészségesebben kezdek enni”.
Csakhogy sok esetben az evés is egyfajta rossz szokássá válik, mind a minőséget, mind a mennyiséget tekintve.
És mindenek előtt hangsúlyoznánk: itt is nagyon fontos a fokozatosság!
Ha egyik hétről a másikra nekiállsz éheztetni magad, azzal csak a „jojó-effektust” indítod be, és ha sikerül is leadni a megcélzott súlyt, utána a dupláját is visszaszedheted!
Ez azért történik, mert a szervezet valóban elkezdi feldolgozni az addigi tartalékait, de csak azért, mert úgy éli meg a dolgot, hogy most éhínség van, és amikor ismét emeltebb adag táplálékhoz jut, eszeveszetten elkezd újra spájzolni, mondván, bármikor jöhet az újabb éhezés.
A drasztikus lépések helyett először kezdj mindössze egy 10%-os csökkentéssel, azt pszichésen és testileg is sokkal könnyebb kibírni.
Ha ehhez hozzászoktál, de még nem vagy elégedett az eredménnyel, lehet még tovább zsugorítani az adagokat.
Segítséget a fogyáshoz is találsz kínálatunkban!

Ne tagadd meg a szervezetedtől, amire szüksége van!

Ha úgy döntesz például, hogy gyökeresen megváltoztatod az étrendedet a kívánt cél elérése érdekében, mindenképpen gondoskodj a kieső tápanyagok, vitaminok és nyomelemek pótlásáról!
Mi több, azt is fontold meg, hogy egy szakértőt is segítségül hívsz az új menü összeállításában, és így nem kell aggódnod amiatt, hogy elveszted a kontrollt, és a szervezeted látja kárát a változásnak.
Legyen bármi is az újévi fogadalmad, tervezz akármilyen változtatást bevezetni az életedbe, az biztos, hogy nálunk találsz hozzá segítséget!
Nézz körül webpatikánk kínálatában, és rendeld meg mindazokat a készítményeket, melyek hozzájárulhatnak az egészségesebb életre váltáshoz!