Prevenció Patika Prémium Klub
  • -250 Ft
  • Új
  • -10% JUT10
Akciós címke
AKCIÓ
Jutavit Biotin B7-vitamin 900 mcg tabletta - Lejárat közeli 2025.01.31.

Jutavit Biotin B7-vitamin 900 mcg tabletta - Lejárat közeli 2025.01.31.

Kiszerelés: 100x

Patikai ár:

Akciós címke 1 749 Ft

Internetes ár:

1 499 Ft
Egységár: 14.99 Ft / db
,
5/ 5
Utolsó tételek a raktáron: 1 darab

Ingyenes szállítás
Díjmentes szállítás
16.999.- Ft-os kosárértéktől
Személyes átvétel
Személyes átvétel
Országszerte +2000 csomagponton
Megbízható cég
Megbízható cég
1996 óta az egészségügyben

Lejárati idő: 2025.01.30.

A B7-vitamin hozzájárulhat az idegrendszer és az agy normál működéséhez, segíthet a haj, bőr, köröm egészségében.

A B7-vitamin a zsírok és a szénhidrátok anyagcseréjéhez nélkülözhetetlen enzimalkotó. A biotin (B7 vitamin) a zsírsavak előállításában és átalakításában vesz részt, előállítja a glükózt és átalakítja az aminosavláncokat. A haj és a körmök egészséges növekedéséhez is szükséges, hiányában erős hajhullás, körömtöredezés léphet fel. Elsősorban antibiotikumok szedésekor jelentkezik biotinhiány, mert a hasznos bélbaktériumok elpusztulásával a biotin előállítását is nehezen végzi el a szervezet. Hiányakor a fokozott hajhullás mellett bőrgyulladás, a koleszterinszint megugrása, étvágytalanság és depresszió alakulhat ki. Pótlása mellett probiotikumot is érdemes fogyasztani a bélflóra egészséges helyreállításához.

Egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a biotin hiánybetegsége ritkán fordul elő. Az egészséges bélflóra a napi szükséges mennyiség többszörösét is képes előállítani. Ugyanakkor számos emésztési rendellenesség, szélsőséges diéta vagy tartós antibiotikum kezelés hatására felléphet a hiánya.

A biotin szerepet játszik az egészséges sejt-növekedésben, valamint a szervezetünk teljes anyagcseréjében.

A biotin megtalálható számos kozmetikai termékben, amit a haj, a köröm és a bőr kezelésére fejlesztettek ki. Gyakran ajánlják étrend-kiegészítőként is a haj, a bőr és a köröm erősítésére.

A biotin számos nyers ételben megtalálható. 100 fok feletti hőmérsékleten elbomlik, emiatt a főtt ételekben előfordul, de magasabb hőmérsékleten sültekben nem. Jelentős biotin-tartalmú étel a mángold, nyers tojássárgája, a máj és a leveles zöldségek. Felszívódását és hasznosulását befolyásolják az ételben megtalálható fehérjék. Például a nyers tojás fehérjéje teljesen semlegesíti a sárgájában található biotint.

Napi ajánlott mennyiség: 1 tabletta